Intrebari generale

De la ce vîrstă pot obţine un card bancar?
Vîrsta minimă pentru obținerea unui card bancar este de 14 ani, sub tutelă, sau 16 ani pentru clienții care beneficiază de remunerări în baza unui contract de muncă. În restul cazurilor, deschiderea unui cont de card are loc de la vîrsta de 18 ani. 
Pentru emiterea unui card este necesar să Vă prezentați la orice subdiviziune a Băncii, împreună cu tutorele legal (după caz)cu actul de identitate.
 
Vezi mai multe detale
Care este suma maximă care o pot primi la card?
Nu există o limită a sumei ce urmează a fi transferată la contul de card.
 
Vezi mai multe detale
Cum pot să scot bani fără card?
  1. Transferînd prin FinComPay la un alt cont de destinație;
  2. Apropiindu-Vă la orice subdiviziune a Băncii cu actul de identitate pentru a retrage bani fără prezența cardului.
Vezi mai multe detale
O altă persoană poate ridica în locul meu cardul şi PIN-ul?
Vezi mai multe detale
Am uitat codul PIN. Ce să fac?
Dacă ați uitat codul PIN al cardului Dvs, atunci este necesar să vă apropiați cu actul de identitate la orice subdiviziune a Băncii pentru solicitarea reemiterii cardului împreună cu noul cod PIN.
 
Vezi mai multe detale
Cardul se reînnoieşte automat? De unde îl pot ridica? E posibil de reemis cardul online sau la telefon?
Cardul nu se reînnoiește automat.
Pentru reînnoirea cardului, este necesar să vă apropiați la orice subdiviziune a Băncii cu buletinul de identitate pentru a semna cererea de reemitere a cardului și a specifica unde ați dori să ridicați cardul.
La moment, Banca oferă posibilitatea reemiterii cardului la telefon doar în cazul modificării tipului plasticului din Visa Electron în Visa Classic. Pentru aceasta, este necesar să apelați la nr. de contact al subdiviziunii Băncii unde ați deschis cardul (lista o găsiți aici).
Cardul nu se reemite online. Pentru reînnoirea cardului este necesar să vă apropiați la orice subdiviziune a Băncii cu actul de identitate pentru a semna cererea de reemitere a cardului și a specifica la ce subdiviziune a Băncii ați dori să ridicați cardul.
 
Vezi mai multe detale
Ce înseamnă sumă blocată pe card?
Sumele blocate din tranzacțiile cu cardul sunt acele sume rezervate în momentul în care efectuați o tranzacție la ATM-ul sau comerciantul (plata la POS sau pe Internet) altei bănci. Acestea reprezintă garanția că banca respectivă își va primi banii pentru suma pe care ați ridicat-o de la bancomat, respectiv, că un comerciant își va primi banii pentru bunurile/serviciile pe care le-ați cumpărat.
Toate tranzacțiile finalizate cu succes se decontează în termen maxim de 30 zile. Decontarea tranzacțiilor presupune debitarea efectivă a sumei din contul clientului, concomitent cu deblocarea sumei din secțiunea “Sume Blocate” din extrasul de cont de card.
În cazul tranzacțiilor cu mesaj de eroare, atât la POS-terminalul punctului comercial cât și pe Internet, sumele pot rămâne blocate pe cont, cu deblocarea automată, în maxim de 33 zile de la data tranzacției, fără a fi necesar vreun demers suplimentar. În cazul în care aveți necesitatea utilizării banilor mai devreme, rugăm să Vă adresați pentru suport la nr. de telefon 0 22 26 9999.
 
Vezi mai multe detale
De ce îmi trebuie un card bancar?
Aveți nevoie de un card bancar pentru :
  • A efectua cumpărături pe internet;
  • A plăti serviciile comunale, indiferent de locul aflării și orarul limitat;
  • A procura bilete avia și oferte turistice;
  • A efectua transferuri de pe un cont pe altul, din orice colț al lumii;
  • A achita marfa procurată în magazine oriunde va-ți afla.
Vezi mai multe detale
Care este diferenţa dintre cardurile MasterCard şi Visa?
Visa Inc. și MasterCard Inc. sunt două dintre cele mai populare branduri de carduri bancare din lume, chiar dacă aceste companii nu eliberează efectiv carduri. FinComBank oferă produse de carduri cu funcțional analogic la ambele sisteme de plăți, clientul avînd libera alegere de a opta pentru oricare dintre aceste branduri.
Întrucât Visa și MasterCard sunt, de regulă, acceptate pe tot globul, la alegerea tipului de card, consumatorul ar trebui să acorde atenție, mai degrabă, asupra caracteristicilor cardului, decât asupra mărcii acestuia. Mai multe detalii vedeti aici.
 
Vezi mai multe detale
De ce la achitarea unui serviciu sau produs, mi s-au luat mai mulţi bani de pe card, decît acea suma care era menţionata pe site?
În momentul efectuării operaţiunii, în cazul în care valuta operaţiunii nu coincide cu valuta contului, Banca blochează pe cont suma mijloacelor băneşti cu aplicarea unui multiplicator valutar, ce oferă posibilitatea evitării overdraftului nesancționat (sold negativ), odată cu decontarea financiară a tranzacției, creat în urma diferenței de curs. La decontarea definitivă a operațiunii, valoarea multiplicatorului devine disponibilă la contul clientului.
 
Vezi mai multe detale
Daca nu ai gasit rasounsul la intrebarea ta, te ajutam. trimite intrebarea ta si in cel mai scurt timp ati raspundem. X